Overijssel, Drenthe

1-3 mei 2021

 

Wederom een reisje dat we niet echt gepland hadden. Het leek redelijk weer te worden en we realiseerden ons dat de tweede helft mei en begin juni in ieder geval minder geschikt zouden zijn voor een tripje, omdat het met Hemelvaart en Pinksteren te druk naar ons’ zin zou zijn. 

 
 
Zwaan op nest -8535.jpg
 
 

Hoe de keus precies tot stand gekomen is, weet ik eigenlijk niet meer, maar het werd omgeving Rouveen/Staphorst.

 
 
Drie Dotters -8733.jpg
 
 

In Zwolle hebben we, volgens traditie, een diner afgehaald en dat deze keer niet provisorisch opgewarmd en opgediend in de camper maar bij onze dochter in Drenthe.

Overnachten hebben we gedaan op een sympathiek campinkje op een (voormalige) boerderij. 



 
 
Kievitsbloem groen ontkleurd -8382.jpg
 



 
 

Tijdens de autorit informeerde ik bij een kennisje, dat in Staphorst woont, waar ik de (zeldzame) kievietsbloemen zou kunnen vinden, die ik bij haar op foto’s gezien had. Niet alleen gaf ze me de betreffende locatie door, ook nodigde ze me uit mee te gaan om de volgende ochtend oranjetipjes (op pinksterbloemen) te gaan fotograferen in de Weerribben Wieden. 

 
 
Photocredits: Henrike Hofstede

Photocredits: Henrike Hofstede

 

Nadat we bij zonsopkomst het oranjetipje gefotografeerd hadden, hebben we aansluitend de kievietsbloemen én elkaar vastgelegd. In de ontspannen setting (we waren met drie dames) ontstonden eigenlijk nog best leuke portretten.

 
 
 
 
 
 
narcis langs Afschuttingsweg-8574.jpg
 
 
 
Eerste oranjetipje versie 2-8257.jpg
 
 
 
 
Boom met buiige lucht -8606.jpg
 
 
 
 
Witte boomschors met mos (berk?)-8587.jpg
 



 
Zwaan in de lucht-8368.jpg
 
 
 
 

Op weg terug naar huis zijn we via de heide in Holten gereden. Ik dacht te weten dat daar krentenboompjes in bloei stonden. Helaas hadden die hun uitbundigste tijd wel gehad, maar mijn man en ik hebben wél een mooie wandeling over de hei gemaakt. Evengoed heb ik een foto gemaakt waar ik echt content mee ben. Een solitaire boom, die mooi van vorm was heb ik high key en meervoudig belicht. Inmiddels heb ik daar zelf een print van gemaakt op mooi FineArt cotton papier met een lichte structuur. Het blad/de bloesem van de boom lijkt bijna bovenop het papier te liggen. 


 
 
 
Grote boom in High Key -8889.jpg
 

Heide of veengebied hebben we niet dicht bij huis. Flora en fauna is anders dan thuis. Al met al was het weer een fijn reisje. 


Previous
Previous

ZUID-HOLLAND,SCHIPLUIDEN, MAASVLAKTE

Next
Next

Limburg, Zeeland