Limburg, Zeeland

7-19 april 2021

22 april 2021



In februari riep ik enthousiast ´En toen was het voorjaar’, maar dat was te vroeg gejuicht.

Als ik dit schrijf is het bijna half mei en het is nog steeds te koud voor de tijd van het jaar. En dat is dan ook te zien aan de natuur.


Op mijn ‘fotografielijstje’ stonden tulpen en bloesem fotograferen. Om niet naar de al te voor de hand liggende plekken te gaan, had ik voor tulpen mijn zinnen op Flevoland gezet en voor bloesem op Limburg. 


Plannen werden gemaakt en weer gewijzigd. Eerst veranderde de datum, doordat we een oproep voor ‘de’ vaccinatie op de mat vonden. Vervolgens wijzigden we de bestemming. Op Flevoland, waar we als eerste naartoe hadden gewild, bleek namelijk pas 5 procent van de tulpen in bloei te staan. Nu heb ik vaak aan een enkele bloem genoeg, maar in dit geval wilde ik het typisch Hollandse van de bollenvelden vastleggen. Vijf procent in bloei is wat te weinig voor dat doel. 

 
Zonsondergang boven glooiend land-6795-2.jpg
 

De plannen werden dus gewijzigd richting Limburg. Helaas bleek ook de bloesem achter te lopen in bloei. We hebben een mooie route gewandeld, bij een opfokbedrijf gekampeerd tussen de koeien en we hebben weer een super lekker diner (in Gulpen) afgehaald.

 
 
Bloesemboom -6910.jpg
 
 
 
 

Omdat we dit tripje ter elfder ure planden, had ik me niet echt georiënteerd op fotolocaties. In het wilde weg ’s-ochtends vroeg ergens heenrijden om een zonsopkomst te fotograferen bijvoorbeeld is geen doen. 


 
Mus en bloesem in knop -6807.jpg
 
 
 
musje in de dakgoot -7039.jpg
 
 
 
Koe-7004.jpg
 
 

Maar met de koetjes en vogeltjes op de camping heb ik me ook vermaakt.

 
 
zwaluw beter-7155.jpg
 

De zwaluw zong vast en zeker dat hij lekker nog geen zomer ging maken. ;)

 
 
 

Het leek ons leuk over Zeeland (Kerkwerve) terug te rijden. We zijn gebleven tot na zonsondergang. Spektakel in de lucht bleef uit, maar ik was al blij met visstokken als onderwerp.

 
 
Meeuw met manke poot -7175.jpg
 
 

Om vervolgens plankgas naar huis te rijden in verband met de tikkende avondklok.

 
 
 
 
 
Zeilbootje -7259.jpg
 
 

De week erop ben ik naar Goeree Overflakkee gereden om daar tulpenvelden tijdens zonsondergang vast te leggen. Ondanks de marge van een uur of twee lukte het me niet een veld te vinden waar de zon loodrecht achter onder ging. Maar goed, er kon weer wat van mijn lijstje. 


 
Enkele tulp-7879.jpg
 
 
Tulpenveld in ondergaande zon-7896.jpg
 
Previous
Previous

Overijssel, Drenthe

Next
Next

WEEKENDJE AMELAND